Zomaar in een café…

Ik sta in een cafeetje. Ik zie een vijftal stoere jongens waarvan de meeste met kale koppen en trainingspakken aan bij de bar staan. Ik ga drinken halen dus loop langs deze jongens. Ik moet wachten en hoor flarden van het gesprek. Hé dat is interessant denk ik ze hebben het namelijk over geloof. Het zijn jongens die je op zondagochtend nooit in de kerk ziet dus ik vind de mening van deze jongens extra interessant. “Dus eigenlijk zeg je dat de kerk heel belangrijk is voor onze cultuur en geschiedenis?“ Hoor ik er één zeggen. Er wordt daarna gepraat over Rembrandt (Ja ook zij kennen de nachtwacht) maar ook over de vrije dagen die zij hebben en de invloed van de kerk daar op. Inmiddels begint mijn bier dood te gaan maar speel graag nog even luistervinkje. Opeens stelt één de vraag: “Wie is er trouwens wel eens in een kerkdienst geweest?” Er volgt een stilte niemand van de groep is in de kerk geweest. De vraagsteler zegt: “Raar eigenlijk hé dat het dan zo belangrijk is geweest voor Nederland en misschien wel voor wie wij zijn maar dat we er nog nooit zijn geweest. Kunnen we niet eens met elkaar in een kerkdienst kijken?” Alle vijf de mannen lijkt het een goed idee….

Ik sta even perplex. Perplex van mijn eigen vooroordelen maar ook perplex hoe er over de kerk wordt gepraat. Blijkbaar heerst er nieuwsgierigheid naar de kerk? Als het bij hen is is het dan misschien wel een breed gedragen gevoel in de maatschappij? Wat kan ik als pionier voor deze mensen doen? Of misschien wat kan ik als Christen voor deze mensen doen? Durf ik ze de weg te wijzen naar een geschikte kerkdienst. Ik hoop als pionier in Bussum dat te doen en hoop van harte dat u aansluit. Samen er zijn voor hen die nieuwsgierig zijn of misschien zelfs wel nieuwsgierigheid bij mensen op te wekken….

Remko Groen

Remko@LSBussum.nl

0636493248 (bereik op dinsdag, woensdag, donderdag)

www.LSBussum.nl

https://www.facebook.com/LivingStonesBussum (Like ons op Facebook en nodig mensen hiervoor uit)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.